4gamers.be

Dubieus Kickstarter-project Areal strikt designer van S.T.A.L.K.E.R.

Door Jay, 08-07-2014 14:58

Enkele weken geleden verscheen op Kickstarter een campagne voor Areal. De game werd beschreven als de definitieve spirituele opvolger van S.T.A.L.K.E.R., maar al snel bleek er een geurtje aan de campagne te zitten. Het team achter de game werd beschuldigd van fraude en inmiddels is het eigenlijk nog steeds niet duidelijk hoe de vork precies in de steel zit. Duidelijk is wel dat ontwikkelaar West-Games met een geloofwaardigheidsprobleem zit, en dat lijkt men nu te willen aanpakken. West-Games heeft namelijk Alexey Sytyanov aangenomen.

Sytyanov was lead game designer van S.T.A.L.K.E.R. en werkte ook als lead game designer aan Survarium, een andere spirituele opvolger van S.T.A.L.K.E.R. waar ontwikkelaar Vostok Games aan werkt. In september vorig jaar vertrok Sytyanov bij Vostok, volgens de ontwikkelaar omdat zijn design werk erop zat. In onderstaande video legt Sytyanov uit dat hij nu mee helpt bij de ontwikkeling van Areal, en dat hij van oordeel is dat dit project het meeste in de lijn ligt van wat S.T.A.L.K.E.R. bracht. Hij hoopt een nuttige bijdrage te kunnen leveren en belooft dat er binnenkort al feitelijke beelden van Areal zullen worden vrijgegeven.

Reacties

 • demon326

  http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=119788040&postcount=504

  The game's producer explicitly told us that the success of reaching the 50,000 mark is meant entirely to show off in front of investors. Factually, that money is needed only to attract the "real" big cash, because the development of this game of such a game would cost much more than a million dollars."

  He also mentions that they were asked to not put that bit into the video.
  ----------
  Heel at project is één grote en vage boel, verder heeft deze persoon niet meer dan een 'advies gevende' rol...

  • Geplaatst op 2014-07-08 om 15:43

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.