4gamers.be

Spirituele opvolger S.T.A.L.K.E.R. op weg naar succes via Kickstarter

Door Jay, 25-06-2014 11:27, bron: https://www.kickstarter.com/projects/1577656602/areal

Update: de makers van de game worden beschuldigd van fraude.


Of de officiële S.T.A.L.K.E.R. franchise ooit nog nieuw leven wordt ingeblazen, is onzeker, maar aan spirituele opvolgers is er niet echt een gebrek. Zo is er nu de post-apocalyptische horrorgame Areal waarvoor centjes gezocht worden via Kickstarter. De game wordt ontwikkeld door West-Games, een nieuwe studio die bestaat uit voormalige werknemers van GSC Game World (S.T.A.L.K.E.R.) en 4A Games (Metro). De studio is gebaseerd in Oekraïne, maar heeft ook een adres in Las Vegas, vermoedelijk in het kader van Kickstarter. Volgens West-Games is Areal de "definitieve spirituele opvolger" van S.T.A.L.K.E.R., waarmee ze natuurlijk wel meteen de aandacht weten te trekken.

Met Areal wil West-Games de liefhebbers van post-apocalyptische horrorgames plezieren en de studio is redelijk ambitieus voor Areal. Men voorziet een grote, open wereld, een niet lineair verhaal, aanpasbare wapens, te gebruiken voertuigen, een zich aanpassende AI en een release op pc, Mac, PS4, Xbox One en zelfs Wii U.

Met nog 29 dagen te gaan zit West-Games al bijna aan de helft van het vooropgestelde doel van 50.000 dollar. Dat bedrag op zich is niet genoeg om de game te maken, maar het team heeft al een groot deel van zijn eigen spaarcentjes in het project gestoken en de extra 50.000 dollar zou nodig zijn om nog enkele deuren te kunnen openen en laatste sprongen te kunnen nemen. Voor 25 dollar verzeker je jezelf van een exemplaar van de game op eenders welk platform. Voorlopig wordt gemikt op een release in september 2015.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.