4gamers.be

Conservatieve opiniemaker richt pijlen op Watch_Dogs

Door Jay, 01-06-2014 00:09

Glenn Beck, een conservatieve opiniemaker in de VS die zijn eigen mening zo graag predikt dat hij een eigen tv-show heeft, is in zijn laatste uitzendingen zijn pijlen nog eens gaan richten op games. De aanleiding was in eerste instantie het feit dat een Britse lijkschouwer enkele zelfmoorden van tieners aan Call of Duty gelinkt had, iets wat volgens Beck vermoedelijk niet zo vreemd is. Hij haalde er vervolgens ook nog het in Noorwegen door Anders Breivik aangerichte bloedbad bij, waarbij Beck vermeldt dat Breivik zei dat hij getraind had met Call of Duty. Beck hekelt het feit dat er in de VS werd gedebateerd over "gun control", maar dat games buiten schot bleven. Uiteindelijk wordt ook Watch_Dogs, de grote release dezer dagen, onder vuur genomen.

Beck vraagt zich luidop af wat er mis is met Ubisoft en mensen die een ziekelijke game als Watch_Dogs willen spelen, want in het spel kan je vanalles en nog wat hacken, waardoor je zelfs in de slaapkamer van vrijende koppeltjes kan binnen gluren. Zulke games leren "onze kinderen" hacken en brengen hen dus op het slechte pad, vindt, Beck, en hij begrijpt niet waarom Amerikanen zulke vorm van "entertainment" in huis halen.

De kinderen van Beck zelf mogen blijkbaar geen games spelen, maar ze vinden games wel wanneer ze bij vrienden gaan spelen. Games zijn dus alomtegenwoordig, wat voor Beck voldoende reden is om games te vergelijken met drugs. Die zijn namelijk ook redelijk makkelijk te vinden, maar dat is volgens Beck geen reden om ze niet te verbieden. Kortom: best wel een amusente 11 minuten hieronder als je er de tijd voor hebt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.