4gamers.be

E3 2014: de hoop van de redactie

Door Jay, 01-06-2014 13:53

E3 2014 staat voor de deur en in de laatste rechte lijn richting het grootste gaming event ter wereld laten we een deel van onze redactie aan het woord over onaangekondigde zaken die zij hopen te zien. Of hun dromen ook werkelijkheid worden dan wel bedrog blijken te zijn, weten we binnenkort, maar tot dan is het dus vol goede moed of met de moed der wanhoop fingers crossed.

GuerrillaDawg


Ik moet eerlijk zijn. EA heeft dezer dagen niet echt veel IP's die mij nog interesseren, maar voor BioWare maak ik graag een uitzondering. Dragon Age: Inquisition komt later dit jaar al, maar het is vooral Mass Effect die ik hoop te zien op E3. Een korte teaser zou al genoeg zijn ter bevestiging, maar eigenlijk hoop ik vooral op een uitgebreide gameplay trailer en een kijkje in de nieuwe wereld die men zal brengen.

Daarnaast kijk ik bij Sony uiteraard uit naar het mysterieuze Project Beast want met Hidetaka Miyazaki als director zit je altijd goed. Als we de gelekte gameplaybeelden mogen geloven, dan komen er ditmaal ook wapens als jachtgeweren aan te pas, waardoor ik eigenlijk des te meer uitkijk naar de titel. Een megaton van formaat, daar ben ik zeker van.

Om af te sluiten hoop ik dat Nintendo mij nog kan verrassen met de aankondiging van Advance Wars 3DS. Dat is nu écht wel een titel waar ik op zit te wachten, zeker na het succes van Fire Emblem: Awakening. De reeks zelf volg ik al sinds de Game Boy Advance en ondertussen is het gewoon al te lang geleden dat ik nog eens een oorlog in handheldformaat ten einde heb gebracht.

• • •

Phazon


Als Metroid-liefhebber hoop ik ieder jaar stiekem op een nieuwe Metroid-game en dat is dit jaar ook niet anders. Hoewel kleine vogeltjes me de voorbije maanden al meermaals een mogelijk kleinschalig Metroid-projectje (voor de 3DS?) toefluisterden, blijf ik erg sceptisch staan tegenover dergelijke Nintendo-geruchten. Een nieuwe Metroid voor de handheld zou natuurlijk fantastisch zijn, zeker indien het een soort van spirituele Super Metroid-opvolger is. Een Metroid voor de Wii U heeft echter wel mijn voorkeur.

Een van de meest sfeervolle open world games van de vorige generatie is voor mij zonder twijfel Red Dead Redemption. Rockstar slaagde er als een van de eersten in om een geweldige Western-sfeer te combineren met een interessante en gevarieerde open wereld. Niet alleen het verhaal en sfeer waren erg geslaagd, ook introduceerde men ons randactiviteiten zoals het jagen op dieren (iets wat de Assassin's Creed-franchise nadien maar al te graag oppikte) en een aantal dynamische gebeurtenissen. Een sequel voor Red Dead Redemption voor deze generatie staat dan ook erg hoog op mijn lijstje. Van Rockstar verwacht ik dan ook een prachtige audiovisuele presentatie met een leuk verhaal, maar ook talloze verbeteringen aan de gameplay en nieuwe mechanics of activiteiten om ons aangenaam te verrassen.

The World Ends With You is een RPG van Square Enix die vorig jaar heruitgebracht werd voor iOS-toestellen. Het DS-origineel had me destijds zo verrast en aangegrepen, dat het spel nog steeds een van mijn favoriete games ooit is en zelfs de eerste plaats inneemt in mijn persoonlijke beste handheldgame-lijst. Een sequel voor The World Ends With You heeft ontzettend veel potentieel op de Wii U, waarbij het nog eens de toepasselijke titel The World Ends With U zou kunnen meekrijgen. Kenmerkend voor deze RPG waren asymmetrische gameplay, iets wat perfect voor de Wii U zou zijn, al kan ik er ook genoegen mee nemen om de eventuele sequel op mijn 3DS of PS Vita te spelen.

• • •

Vancha


We weten allemaal dat Final Fantasy XV er aankomt en dat het er terug heel spectaculair uitziet, maar toen Square Enix Final Fantasy XIII aankondigde kwamen ze ook met een game voor de PSP genaamd Final Fantasy Type-0. Deze is tot nu toe nog steeds enkel te krijgen in het thuisland van Final Fantasy, maar met de release op smartphones (opnieuw enkel in Japan) en een kreet van de Westerse fans hoop ik nog steeds dat deze game ook eindelijk naar onze regio komt, liefst nog als port voor de PS Vita. Op basis van recent nieuws lijkt de kans er alvast dik in te zitten dat Square Enix fans wat dat betreft alvast zal plezieren tijdens E3.

Nintendo is al enkele jaren goed bezig met nieuwe games uit te brengen rond Mario, Zelda en Pokémon, maar het wordt toch tijd dat ze eens hun schatkist aan franchises verder opentrekken en oude rotten als Captain Falcon laten terugkomen. De DS en Wii hebben ook geen F-Zero gekregen, laat dit alsjeblieft ook niet gebeuren met de Wii U en 3DS.

We wachten er al op sinds die fantastische trailer uit 2009: The Last Guardian, een van de grote paradepaardjes uit Sony's thuisland die daar helaas ook ergens blijft steken. Met de release van de PS4 lijkt het alvast een perfecte tijd om The Last Guardian een tweede maal aan te kondigen, deze keer als PS4-titel of cross-gen titel voor zowel PS3 als PS4.

• • •

Ge0force


De meeste next-gen AAA-games die ik tot nu toe gezien of gespeeld heb geven me een enorm "been there, done that" gevoel. Ik hoop dus vooral dat er een paar nieuwe IP's worden voorgesteld, die naast verbeterde graphics ook op gebied van gameplay next-gen aanvoelen. Graag meer mogelijkheden en minder lineariteit, zodat het spelverloop minder eentonig wordt en je echt het gevoel krijgt dat je in een film speelt waarvan jij de verhaallijn zelf bepaalt.

Als het dan toch sequels moeten zijn, dan hoop ik dat de geruchten rond Demon's Souls 2, het zogenaamde Project beast, waar zijn. Ik heb enorm genoten van het eerste deel dus een vervolg zou fantastisch zijn.

Tenslotte hoop ik te weten te komen waar ThatGameCompany mee bezig is. Fl0wer en Journey waren zo subliem dat ik niet kan wachten op hun nieuwe project.

• • •

Dae Jim


Forza Horizon is voor mij persoonlijk met voorsprong de beste racing game van vorige generatie. Met alle geruchten over Forza Horizon 2 op Xbox One ben ik erg benieuwd of ze wel degelijk waar zijn. Forza Motorsport 5 was zeker niet slecht maar was toch een beetje teleurstellend, dus hopelijk neemt Horizon 2 al die negatieve gevoelens weg met nog betere gameplay en grafische pracht.

Met alle berichten die Phil Spencer de wereld heeft ingestuurd over Phantom Dust moet een vervolg of een remake toch komende zijn? Phantom Dust was voor de eerste Xbox een vernieuwende ervaring die ondanks goede reviews en geweldige gameplay toch slecht over de toonbank ging. Jammer maar helaas. Toch ziet het er naar uit dat er een sequel aankomt, die dan hopelijk wat meer gamers zal bekoren.

Met Perfect Dark, Viva Pinata, Banjo Kazooie, Conker, Kameo en Battletoads heeft Rare heel wat bekende IP's die om een Xbox One-versie schreeuwen. Met de falende verkoopcijfers van Kinect Sport: Rivals en de Twitter-gebeden om Rare-klassiekers uit te brengen, lijkt het mij een logische keuze om een oude bekende terug tot leven te wekken. Killer Instinct heeft laten zien hoe succesvol dat kan zijn.

• • •

valies


Ik durf het bijna niet meer zeggen, maar ik hoop stiekem op nieuws van The Last Guardian. Mijn hoop voor deze game is stilaan aan het wegkwijnen, maar echt loslaten lukt me nog niet. Komaan Sony, make it happen.

Als fan van de Killzone franchise ben ik erg benieuwd naar de RPG waar Guerrilla Games aan aan het werken zou zijn. Hopelijk laat de game zich ontdekken tijdens de persconferentie.

Als laatste wil ik nog wat dromen en een gooi doen naar de verrijzenis van een oude bekende: Crash Bandicoot. Hoe geweldig zou het niet zijn mocht Crash zijn opwachting maken op de PS4, met een nieuwe platformer of race game, het maakt niet uit. Of misschien gewoon beide als we dan toch aan het dromen gaan.

• • •

rafbanaan


Eigenlijk hoop ik dat ik deze E3 eindelijk het nieuwe IP van Guerilla Games kan waarnemen. Als de geruchten kloppen, zou het wel eens mijn eerste echte RPG kunnen worden. Ik ben ook benieuwd welke grafische pracht men kan neerzetten, want na Killzone: Shadow Fall ben ik onder de indruk van de capaciteiten in het team.

Een aankondiging voor een nieuwe Dead Space kan ik ook wel smaken. Dankzij PlayStation Plus heb ik de reeks ontdekt en ook al was de laatste Dead Space iets meer op actie gericht, toch vond ik het verre van een slechte game. Het zou voor mij dan ook een aangename verrassing zijn om een aankondiging op E3 te zien.

Om af te sluiten ben ik wel benieuwd of we eindelijk een aankondiging krijgen van een vervolg op Red Dead Redemption. Ik ben nooit echt helemaal fan geweest van GTA, maar Red Dead Redemption liet bij mij een zeer apart gevoel achter. De manier waarop de game was ontwikkeld doet mij dromen over de mogelijkheden bij een vervolg.

Wat hoop jij te zien tijdens E3 2014?

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.