4gamers.be

eShop reviews #8

Door Phazon, 17-04-2014 00:00

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS en Wii U. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we regelmatig proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

Tappingo (3DS eShop, Goodbye Galaxy Games) - €2,99

Met Tappingo kregen puzzelfans de voorbije weken nog een leuke en nieuwe IP voorgeschoteld op de 3DS eShop. De gameplay doet, vooral dankzij het grid van vierkante hokjes dat je opgevuld moet krijgen op basis van hints onder de vorm van cijfertjes, in eerste instantie wat denken aan Picross. Al snel merk je echter dat Tappingo een compleet verschillende dynamiek met zich meebrengt en ook heel andere oplossingsstrategieën van je vergt.

 

Verspreid over het grid zie je immers gekleurde blokjes staan met daarin een cijfer. Wanneer je over zo'n blokje veegt met je stylus, vertrekt er een rij blokjes met dezelfde kleur totdat de rij botst op een ander blokje of op de rand van het scherm. Het cijfer op het blokje geeft aan hoe lang de rij precies zou moeten zijn. Het is dus aan jou om uit te vissen in welke richting je elk blokje moet laten uitbreiden en vooral in welke volgorde je dat best doet om de juiste lengtes van rijen te realiseren. Vooruitdenken en logisch redeneren zijn dus erg belangrijk, al hadden we vaak het gevoel dat puzzels meerdere oplossingen hebben. In tegenstelling tot bij het spelen van Picross betrapten we onszelf er ook soms op dat we niet elke move goed overdachten, maar dat spelen op intuïtie vaak ook leidde tot succes. Of je dat leuk vind of niet hangt wellicht af van hoe methodisch je graag puzzelgames aanpakt, maar voor ons was de eerder intuïtieve gameplay minder aangenaam dan de meer rigoureuze Picross-spelervaring. Op visueel vlak heeft Tappingo een iets te uitgesproken Indie-vibe over zich hangen, waar we uit ervaring weten dat ook pixelgames er best goed kunnen uitzien wanneer je wat langer nadenkt over het algemene design, kleuren, schaduwen en het gebruik van fonts.

Met gameplay die een stuk minder tijdloos is dan Picross en een eerder amateuristische look-and-feel, valt Tappingo in de categorie van puzzelgames die we niet zomaar iedereen zouden aanbevelen. Als je helemaal afknapt op de screenshots of op de minder strakke puzzelervaring laat je deze game best links liggen, anders valt er zeker fun te beleven aan Tappingo als je door zijn voornaamste tekortkomingen heen kunt kijken.

6/10

Super Mario Kart (Wii U VC, Nintendo) - €7,99

Mario Kart 8 is bijna bij de finishlijn in de rekken, maar om ons op te warmen kunnen we al met de eerste Mario Kart aan de slag op de Wii U. Super Mario Kart werd kort na de release van de SNES gelanceerd en was een nieuwe reden om vriend en vijand naast je op de bank te krijgen. Met acht speelbare personages kon er gespeeld worden en al kende die game nog geen speciale items of blue shells, toch kan het er al lelijk aan toegaan met het hopsliden, elkander rammen of een gemene bananenschil vlak voor iemands banden.

Om je uit te leven heb je zoals vanouds de Grand Prix en Time Trial modes, maar wat we tegenwoordig wel wat missen is een quick race optie. Als je graag Rainbow Road wilt spelen tegen anderen ben je genoodzaakt een Grand Prix helemaal uit te rijden tot aan de laatste track of in je eentje toertjes te rijden tegen de tijd. Toch hebben we ons terug rot geamuseerd in de oude levels. Grafisch is de game nog steeds doenbaar en met de nostalgische muziek op de achtergrond en de optie om de game op de GamePad te spelen zul je met deze oude topper zeker de tijd doorkomen vooraleer deeltje acht in mei arriveert.

8/10

Pokémon Link Battle (3DS eShop, Nintendo) - €7,99

Genious Sonority heeft al eerder Pokémon games uitgebracht die geen RPG waren. Eentje hiervan is Pokémon Link!, waarbij het de bedoeling was om blokjes naast elkaar van plaats te wisselen en zo combinaties te maken die schade deden bij een Pokémon. Wel, Pokémon Link! Battle heeft ongeveer dezelfde speelmethode.

 

Het doel van het spel is om wilde Pokémon te vangen door middel van gelijke combo’s. Dit houdt in dat je meer dan drie dezelfde blokjes naast elkaar moet krijgen, zodat de Pokémon schade ondervindt vanuit het principe "hoe groter de combo, hoe meer schade". Wanneer je de Pokémon gevangen hebt, hebben we te maken met een zogenaamde Link. Iedere zone bevat welbepaalde Pokémon die je tegen zou kunnen komen. Je moet niet rondwandelen, want de Pokémon verschijnen vanzelf, al heb je er wel een vette kluif aan, want er zitten meer dan 700 Pokémon in, waaronder die van X en Y.

Verder is er nog een lokale multiplayer-optie waarbij je met 4 spelers (of minder) tegelijk samen kunt vechten. Via Streetpass kunnen ook gegevens worden uitgewisseld met voorbijgangers. Pokémon Link Battle is een behoorlijk plezante puzzelgame die perfect als tussendoortje kan dienen.

7,5/10

Pure Chess (3DS eShop, VooFoo Studios) - €6,99

Pure Chess is al een tijdje verkrijgbaar op heel wat andere platformen, maar de ontwikkelaar heeft nu ook het schaakspelletje naar de 3DS en Wii U geport. Een welgekomen aanwinst, aangezien we nog niet echt een dergelijke game konden aanschaffen. Pure Chess is een game die meteen erg opvalt vanwege de prachtige graphics. In de Wii U-versie zien de schaakstukken en omgeving er dan ook ontzettend realistisch en sfeervol uit. Op de 3DS-versie is het natuurlijk allemaal net wat minder mooi, maar ook deze versie is voorzien van dezelfde features.

 

Naast een heleboel verschillende soorten schaakstukken en omgevingen kan je er voor kiezen om de kneepjes van het vak te leren in een tutorial, meteen aan de slag te gaan tegen de computer of online een potje schaak te spelen. In de online modus kan je maximaal tegen zes anderen tegelijkertijd een potje schaken. Een handige feature, maar aan de andere kant zorgt het er wel natuurlijk voor dat het allemaal een trage bedoening wordt. Het feit dat je ook nog eens online kan spelen tegen mensen van het iOS- of Android-platform, is een zeer leuke mogelijkheid die men ons biedt. Hoe dan ook is Pure Chess een grote aanrader voor zij die graag een potje willen schaken op hun 3DS of Wii U. 

8/10

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.