4gamers.be

eShop reviews #5

Door Phazon, 02-01-2014 00:01

Er verschijnen elke week weer wat games of oude klassiekers in de Nintendo eShop en Virtual Console-afdeling van de eShop op de 3DS en Wii U. Aangezien gamers vaak de bomen door het bos niet zien, zullen we regelmatig proberen om het kaf van het koren te scheiden in een aantal kleinere reviews van heel wat eShop-titels. Zodoende krijgen jullie toch een vluchtige, maar duidelijke indruk over de interessante en minder interessante titels die de eShop van Nintendo rijk is.

[Door Vancha]

Space Harrier 3D 

(Sega; 3DS eShop; €4,99)


Het originele Space Harrier was voor zijn tijd een waar fenomeen in de arcadehallen. SEGA bracht in 1985 deze game tot leven dankzij de 'Super Scaler'-technologie en moest ons een waar 3D-gevoel geven in deze shoot'em up. De game was een enorm succes en dankzij de 3DS keert Space Harrier nu terug met echte 3D-functies om je een dieptegevoel in de game te geven. Een game als deze werkt dan ook schitterend in 3D, maar voor de rest lijkt hij wat te blijven haperen in zijn tijd.

De game ziet er grafisch natuurlijk gewoontjes uit voor onze tijd. Een variatie aan vijanden komt op je af die je zo snel mogelijk moet neerkrijgen en ernaast moet je het ook zo lang mogelijk uithouden zonder het onderspit te delven. De omgeving ziet er nu wel vrij flets uit, met gebouwen of rotsen die allemaal op elkaar gelijken, maar een draakje op je af zien komen is toch nog steeds een leuke uitdaging, al moet je wel keer op keer hetzelfde blijven doen. De extra's voor deze port zijn dan ook welgekomen, want met de 3DS kun je de controls aanpassen en op het touchscreen mee bewegen. Daarnaast kun je ook het aantal levens en de moeilijkheidsgraad instellen. De game is de dag van vandaag niet meer gemaakt voor lange speelsessies, maar gelukkig hebben we daar nu savepunten en een standby mode voor om voor de nodige afwisseling te zorgen.

6/10

Nintendo 3DS Guide: Louvre

(Nintendo; 3DS eShop; €19,99)


Nintendo houdt zich soms wel eens bezig met verrassende projecten en deze laatste is er toch ook wel zo eentje. Samen met het Louvre Museum heeft Nintendo een gids gebruikt om zowel bezoekers als nieuwsgierigen naar de kunstwerken en beelden te laten kijken die het museum bevat. Voor de bezoekers kun je makkelijk je 3DS meenemen en aan de hand van tekst en ingesproken dialogen uitleg krijgen over wat je zien krijgt. Dit is aangenamer dan je zou denken gezien je nu niet gebonden bent aan een gids of groep als je in Parijs bent, want deze guide brengt toch nog een pak meer met zich mee.

Via een plattegrond, die helaas niet zo simpel opgemaakt is, kun je zelf je eigen virtuele rondleiding samenstellen of direct naar dat ene kunstwerk of portret trekken dat je interesseert. Daarna kun je in 360 graden rondkijken via foto's in de vele gangen en hallen van het Louvre, de beelden bezichten en ook in- en uitzoomen. Dit laatste komt nog het best over bij de schilderijen, want iedere foto is namelijk in full HD materiaal genomen en je kan wel erg ver inzoomen om alles tot in de puntjes te bekijken. Als je dan ook fan bent van kunst is dit zeker iets om eens te bekijken en we hopen dat Nintendo in de toekomst nog met andere guides zal afkomen, al mogen de plattegronden toch gebruiksvriendelijker worden.

8/10

3D Ecco the Dolphin

(SEGA; 3DS eShop; €4,99)


De oude SEGA-klassiekers beginnen één voor één op de 3DS-eShop te belanden en onlangs was het de beurt aan Ecco the Dolphin, een game die tot de dag van vandaag als uniek  aanschouwd kan worden. In de game speel je met de dolfijn Ecco en beleef je een avontuur onder water samen met de andere zeedieren. Voor velen zal de game allicht nieuw overkomen, maar wie hem al onder handen genomen heeft, weet dat het leven onder water niet al te simpel is. Ecco the Dolphin is vrij pittig doordat zowat iedere vis wel op je leven uit is en aangezien een dolfijn lucht nodig heeft, zul je vaak ofwel met je hoofdje boven water moeten komen of een schelp moeten vinden die luchtbellen voorziet.

De game kent verschillende puzzels die meestal aankomen op het juist positioneren van relieken of het veilig navigeren door onderwaterstromingen zonder vijanden tegen te komen. Ecco kan enkel een boost krijgen om weg te geraken of om  je uit de voeten te maken. Met nood aan lucht snap je wel dat het niet altijd eenvoudig is, zeker niet als je door nauwe gangetjes moet navigeren en je je perfect moet positioneren om door kleine openingen te zwemmen. Om het simpeler te maken kun je in de 3DS-versie een Super Ecco modus activeren, die je dan onkwetsbaar maakt zonder dat je achter lucht moet happen. Klinkt handig, maar helaas maakt dit de game op veel vlakken te eenvoudig, wat de lengte van de game geen goed doet. Toch is de game nog steeds een verademing tussen de rest van het aanbod, alleen al door de unieke setting en het leuke 3D-effect waardoor het lijkt alsof je echt in een aquarium kijkt. Alleen moet je dan wel kiezen voor ofwel een pittig ofwel een simpel spel.

7/10

NES REMIX

(Nintendo; Wii U eShop; €14,99)


De beroemde games van de NES duiken hier en daar wel eens op via de Virtual Console, maar spelers kunnen ook al lang mods ervan vinden op internet die de games ook wat aanpassen. Een verrassing was het dan ook toen Nintendo NES Remix aankondigde op hun afgelopen Nintendo Direct. Deze game brengt een tiental oude NES-games terug in een nieuw jasje. De game is opgesplitst in 200 uitdagingen die wel wat weg hebben van Wario Ware-minigames. Uitdagingen kunnen enkele seconden tot een minuut duren en mixen de game of levels zodanig dat je een spelervaring krijgt die anders is dan wat je gewend bent van het origineel. Slaag je erin de uitdagingen te klaren, dan begin je bits (punten) te verdienen en ook stempels om te gebruiken op Mii-Verse.

Waar sommigen wel van schrokken, was het hoge prijskaartje dat de game meekreeg. Tien euro is niet niks voor een reeks oude game die door de mixer gesmeten werden. Toch is de aanschaf het waard als je van de games houdt of enkele leuke uitdagingen wilt krijgen. Je moet bijvoorbeeld met twee personages gelijktijdig spelen in Mario Bros. of een level van links naar rechts zo snel mogelijk uitspelen in Super Mario Bros. Verder is er ook een mode genaamd Remix, waar verschillende games terug gemengd worden. Neem maar even een speelbare Link in de originele Donkey Kong of Pinball spelen terwijl Bowser onderaan het level in de lava op je zit te wachten. Een Nintendo-fan zal zich hiermee dus ten volle mee kunnen laten gaan. Grafisch is alles lichtjes gepolijst en de deuntjes zijn nog altijd de lekkere 8-bit stukjes van vroeger. Als we eerlijk mogen zijn, zien we graag Nintendo hetzelfde doen met de Super Nintendo-games, maar dan misschien wel aan een iets lichtere prijs.

7,5/10

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.