4gamers.be

Digital Days: hands-on met de nieuwe games van Ubisoft

Door papfles, 21-09-2013 17:34

Een goudmijn, meer woorden hoeven er niet vuilgemaakt te worden aan de Assassin’s Creed-franchise. De tentakels van de franchises worden uitgezwierd naar ettelijke domeinen, waarvan comics en boeken al veroverd zijn en men volop bezig is met de filmwereld.

Ook de digitale wereld moet eraan geloven en dat is met Assassin’s Creed Pirates in een stroomversnelling gekomen. Op de Digital Days werd er nog niet echt veel getoond van het spel, buiten een trailer die bitter weinig te bieden had op het vlak van gameplay.

De setting is die van Assassins Creed IV: Black Flag, maar de strijd tussen de Templars en Assassins is uiteraard nog niet ten einde. Echter, als Alonzo Batilia kies je niet voor de ene of de andere, maar wel voor die belangrijke(re) derde partij: jezelf.

Wat wil een piraat, iets wat we in alle oude verhalen en zelfs in One Piece terug vinden? Schatten en dus ga je op zoek naar de schat van La Buse, een befaamde piraat die zijn schat ergens begraven heeft, zonder dat geweten is waar.

Veel meer wilde men nog niet kwijt over het verhaal, buiten dat je begint als piraat en dat je nog wel tal van gekende AC IV-personages zal tegenkomen. Ook qua gameplay, waarbij je schepen mag gaan aanvallen, houdt men nog redelijk veel geheim, niet onbegrijpelijk voor een project dat slechts zes maanden geleden werd opgestart.

Het spel moet deze herfst nog uitkomen, begeleiding voorzien voor Assassin’s Creed IV: Black Flag, en zou geen microtransacties bevatten. Het klinkt allemaal nog wel aanlokkelijk, maar met een compleet gebrek aan gameplay is het bijzonder moeilijk om te oordelen over Assassin’s Creed Pirates.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.