4gamers.be

Exit 2012: de eindejaarsvragen

Door Jay, 31-12-2012 15:05

2012 loopt ten einde, 2013 staat op het punt aan te breken. Tijd dus enkele leden van de redactie te onderwerpen aan een heus vragenvuur alwaar men zowel voor- als achteruit kijkt op de zaken. In de comments mogen jullie natuurlijk ook jullie eigen antwoorden op de eindejaarsvragen neerpennen.

Wat was voor jou in 2012 het hoogtepunt op gamevlak?

YoniVL

Het is niet echt op gamevlak, maar mijn allereerste E3 was toch echt wel plezant. Niet alleen de beurs, maar ook alles er rond was heel fijn. Los Angeles mag mij in 2013 dus opnieuw verwachten.

GuerrillaDawg

Ik kan eigenlijk bijna niet kiezen tussen The Walking Dead & Journey. Beide games gaven mij een fantastische ervaring en ze waren ook elk uniek op hun eigen manier. Ze bewijzen ook dat downloadable games niet moeten onderdoen voor de grotere AAA-titels. Ik hoop dat deze trend wordt verder gezet in 2013.

Ge0force

De aankoop van een PS Vita. Hoewel er gerust nog wat meer toptitels voor mogen uitkomen, heb ik me er al vele uren mee geamuseerd.

Vancha

De releases van de Nintendo Wii U. Eindelijk kan ik volledig terugkeren naar de console van Nintendo zonder te veel "waggel controls" te moeten terugvinden en kunnen we aan de nieuwe generatie consoles beginnen.

rafbanaan

De aankoop van een PS Vita en de release van The Walking Dead. De PS Vita vooral omdat het de eerste handheld is van Sony waar ik echt naar uitkeek. The Walking Dead vanwege het verhaal en de emotionele band die je krijgt met de personages.

Phazon

De persconferenties en lancering van de Wii U. Een nieuwe Nintendo-console krijg je nu eenmaal niet ieder jaar en Nintendo is heer en meester in het geheim houden van heel wat zaken. Er werd dus heel wat gespeculeerd over hardwarespecs, games en veel meer, wat ik heel tof vond om op de voet te volgen. Dat ik dit jaar ook meermaals met deze console op allerlei evenementen aan de slag kon, was de kers op de taart.

SenZ

Daar hoef ik niet lang over na te denken. De E3-beurs in LA was hét hoogtepunt van dit jaar.

MiniJeffrey

Er waren voor mij weinig hoogtepunten dit jaar. Ik vond het een vrij rustig en zelfs saai gamejaar. Een klein lichtpuntje: Nintendo die het HD-era inspringt en toch blijft vernieuwen met hun gamepad.

Jay

Niet echt een hoogtepunt, eerder een evolutie die is doorgebroken. Voor mij is 2012 het jaar geweest waarin ik een grote stap heb gezet in pc gaming. Voorheen speelde ik vooral op consoles, vooral omdat ik nooit echt een goede pc heb gehad voor games en niet meteen goed overweg kon met muis en keyboard. Daar is nu evenwel verandering in gekomen. Hieraan gekoppeld kwam er ook een stap richting digitale versies van games. Vroeger wilde ik steeds de retail versie hebben, want dan heb je tenminste iets in je handen. Dat idee heb ik inmiddels wat laten varen, met dank aan Steam.

Welk spel/welke uitgever heeft je het meest verrast?

YoniVL

Dat moet Far Cry 3 geweest zijn. Het ding is niet echt mijn genre, maar ik heb me er heel erg mee geamuseerd. Ook de manier waarop Sony blijft omgaan met PS+ blijft me verbazen. De service krijgt voor de gebruikers steeds meer en meer waarde en is voor nieuwelingen zelfs een echte goudmijn.

GuerrillaDawg

THQ heeft me wel verrast met hun bundel overlaatst. Dat waren echt stuk voor stuk topgames voor bijna geen geld.

Ge0force

Ik was het meest verrast door Max Payne 3. Ik had geen hoge verwachtingen van deze game, maar een aantal levels zijn toch wel enorm knap gemaakt. Verder was ik sterk onder de indruk van Journey en Dyad, zonder twijfel mijn favoriete games van 2012. Qua uitgever blijf ik verbaasd over de hoeveelheid kwalitatieve games die je kan spelen met een PS+ abonnement.

Vancha

Halo 4 bracht de grootste verassing aangezien ik nooit verwacht had dat ik zoveel van Microsofts nieuwe trilogie ging houden. Eerder vond ik Halo wel goed, maar ook ietwat overroepen voor wat het eigenlijk op tafel bracht. Daarnaast ben ik ook ongerust over THQ. Ja, ze zijn niet de beste uitgever van allemaal en ook zij maken eens een fout. Maar om een van de grote uitgevers te zien vallen is nooit een goed teken en met de komst van de next-gen en eventuele grotere kosten van games zouden er nog wel andere grote namen aan het wankelen kunnen gaan.

rafbanaan

Ik was verrast van THQ die samen met Humble Bundle een waanzinwekkende bundel wist samen te stellen.

Phazon

Hoewel ik op voorhand wist dat Guild Wars 2 een enorm sterke titel ging worden, sta ik nog steeds te kijken van hetgeen ArenaNet klaargespeeld heeft. Guild Wars 2 is, volgens mij, zonder enige twijfel de beste game van 2012. Wat de uitgever betreft, heeft Ubisoft mij tijdens de E3 aangenaam verrast. Met unieke Wii U-titels zoals Rayman Legends en ZombiU toonde Ubisoft dat er enorm veel nieuwe gameplay-mogelijkheden zijn voor heel wat bekende franchises.

SenZ

Ik ben aangenaam verrast door Far Cry 3. Ubisoft weet me al een mooi aantal uren te boeien met het verhaal en alle mogelijke acties op het eiland. Lang geleden dat een game zo'n speelduur had en ook qua graphics een knap staaltje werk.

MiniJeffrey

In positieve zin Ubisoft dankzij Assassin's Creed III en ZombiU, in negatieve zin het spel WarZ, dat de verwachtingen allesbehalve kan waarmaken.

Jay

Tijdens de laatste maanden van dit jaar ben ik er nog eens aan herinnerd dat niet alles altijd is zoals je het zou verwachten. Naar Assassin's Creed III keek ik enorm uit, maar uiteindelijk heeft de game me toch wat teleurgesteld. Van Far Cry 3 dan weer dacht ik dat het net als bij Far Cry 2 vooral mooie praatjes en beelden waren voor de release en dat de game zelf uiteindelijk niet veel zou voorstellen. Daar bleek ik toch ongelijk te hebben, want Far Cry 3 heeft me aangenaam verrast, vooral dus omdat ik er aanvankelijk pessimistisch over ingesteld was.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.