4gamers.be

Nieuwe consoles verbruiken aanzienlijk wat elektriciteit

Door papfles, 18-05-2014 00:02, bron: nrdc

Zaken die meer kracht onder de motorkap hebben, hebben vaak ook meer energie nodig om die kracht te kunnen aanboren. Dat blijkt ook bij de nieuwe consoles het geval te zijn. Er is nu een vergelijking opgedoken om aan te tonen hoe groot het verschil is tussen de consoles van de vorige generatie (Wii, PS3, Xbox 360) en die van de huidige generatie (PS4, Wii U, Xbox One). Opvallend daarbij is dat de Wii U er wel degelijk in slaagt om minder te verbruiken. De twee andere, PS4 en Xbox One, schieten hun voorgangers echter voorbij. Er wordt zelfs geschat dat de nieuwe consoles in Amerika voor zowat 1 miljard dollar extra elektriciteitskosten zorgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.