4gamers.be

LEGO City Undercover

Door Phazon, 03-04-2013 00:02

De open wereld van LEGO City nodigt natuurlijk enorm uit tot verkenning en dat is maar goed ook, want er vallen honderden zaken te verzamelen. Wat dacht je van maar liefst 290 verschillende kostuums, 450 Golden Bricks, 65 Super Builds en tientallen andere voorwerpen? Vervolgens kan je ook deelnemen aan talloze randactiviteiten zoals Challenge Races en Free Run-parcoursen. Het verhaal kan je op een 15-tal uren uitspelen, maar dan heb je bijlange niet alles ontdekt en verzameld in het spel. De totaalduur zal dus nog eens flink kunnen oplopen wanneer je beslist om zelf wat op verkenning te gaan of de vele verzamelobjecten, die het spel rijk is, te ontdekken.

Op visueel vlak stelt LEGO City allerminst teleur en dat heeft vooral te maken met het feit dat het spel een geloofwaardige LEGO-wereld bevat en zich niet op een of andere film hoeft te baseren. De verschillende gebieden in de stad hebben allemaal zowat hun eigen (LEGO-)sfeer en uitzicht, zodat er heel wat visuele variatie ontstaat. Heel wat locaties en gebouwen zullen sowieso herkend worden door fervente LEGO-verzamelaars. Zowat alles heeft een echte, mooie LEGO-look meegekregen en past perfect in een dergelijke game. Ook de cutscènes verdienen een aparte vermelding, want deze zijn zeer mooi om te aanschouwen en betrekken je goed bij het verhaal.

Tot slot verdienen ook de voertuigen in het spel een klein applausje. Er zijn tientallen verschillende voertuigen die de straten onveilig maken en jij kan ze natuurlijk allemaal even ‘lenen’. Elk voertuig kan in principe met echte LEGO-blokjes gemaakt worden en zal bij een botsing geleidelijk aan afgebroken worden. Racewagens, vrachtwagens, bromfietsen, tractoren en zelfs ijswagens, je kan het zo gek niet bedenken of het spel bevat ze.

LEGO City: Undercover screenshot LEGO City: Undercover screenshot

Het is alleen jammer dat het inladen van de stad of van een apart level in een gebouw een heel lange bedoening is. Je zal ongeveer een halve minuut naar een levensloos laadscherm moeten staren, wat toch wel vrij lang is en een beetje afbreuk doet aan de totale ervaring. Allicht zal het te maken hebben met het inladen van enkele honderden megabytes in het RAM-geheugen van de Wii U, maar men had de engine misschien toch iets meer moeten optimaliseren om het inladen wat te verbergen. Er moet wel gezegd worden dat deze laadschermen naarmate je wat verder in de game zit niet meer zo vaak voorkomen. Je zal dus meestal een kwartiertje of half uurtje het verhaal gerust kunnen spelen alvorens je op een dergelijk laadscherm stuit. Tijdens het verkennen van de grote stad met een snel voertuig zal je ook een beetje last hebben van pop-up of enkele haperingen wanneer het spel continu nieuwe textures inlaadt, maar dit zal heel wat mensen niet meteen opvallen.

We gaven eerder al aan dat de humor in het spel top is, maar zoiets kan natuurlijk enkel maar wanneer het stemenwerk overtuigend genoeg is. Alle hoofdpersonages in het spel hebben een eigen, unieke stem en karakter, wat door de verschillende acteurs zeer overtuigend gebracht wordt. Daarnaast bevat het spel een Nederlandstalige optie, waardoor de jongsten onder ons het verhaal ook goed kunnen volgen. Op zich is deze vertaling ook heel tof, maar er gaat wel wat van de originele humor en specifieke woordkeuze verloren. Naast het uitstekende stemmenwerk is de soundtrack van het spel ook meer dan behoorlijk. Alle deuntjes vullen de sfeer van de missies of je activiteiten op dat moment mooi aan. De introscène van LEGO City Undercover begint met het vrolijke ‘Walking On Sunshine’ van Katrina & The Waves, dus de toon is dan ook al meteen gezet.

LEGO City: Undercover screenshot LEGO City: Undercover screenshot

Conclusie

Met LEGO City Undercover heeft TT Games één van de beste, maar vooral leukste, LEGO-games tot nu toe gemaakt. In tegenstelling tot de andere LEGO-titels wordt Undercover door een zeer sterke, eigen identiteit gekenmerkt en zorgt de variatie aan gameplay en activiteiten er voor dat je je nooit zal vervelen. De humor is top en het spelen van de game zal steeds een lach op je gezicht toveren. Het is alleen jammer dat de technische performantie een klein beetje roet in het eten gooit, maar dat zou voor niemand een groot struikelblok mogen vormen. LEGO City Undercover is voor zowel de jongere als oudere Wii U-bezitter een grote aanrader en een exclusive waar Nintendo en TT Games trots op mogen zijn.

Positief

  • Humor
  • Variatie in missies en gameplay
  • Sfeer is puur LEGO
  • Veel optionele bezigheden
Score
89/100

Negatief

  • Technische performantie, waaronder laadtijden
Grafisch
88%
Geluid
88%
Fun
89%
Gameplay
90%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.