4gamers.be

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition

Door Vancha, 14-12-2012 00:09

Games voor een tweede maal lanceren op een nieuw platform is niet altijd zo’n goed idee. Mensen hebben de game reeds of de game moet genoeg nieuwe inhoud bevatten om een nieuwe aankoop te rechtvaardigen. De Wii U heeft een heleboel van dit soort games gekregen bij de release zoals Mass Effect 3 en Darksiders 2. Ook op de eShop zien we hetzelfde gebeuren met onder andere Trine 2 en Mighty Switch Force. Deze laatste titel heeft het bij betere graphics en extra content gehouden om zichzelf terug in de schijnwerpers te werpen en het belooft nog leuke gameplay ook.

Mighty Switch Force: Hyper Edition! ziet er op het eerste zicht uit als een doodnormale platformer waarin je al schietend naar je doel afgaat, maar toch is dit niet volledig juist. Jij speelt agente Patricia Wagon en moet de Hooligan Sisters zo snel mogelijk opsporen en inrekenen. Je rent, springt en schiet jezelf een weg naar de vijf boeven en als je dit allemaal snel genoeg doet, krijg je een speciale medaille om je heldendaad meer in de bloemetjes te zetten.

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition screenshot

Iedere platformer moet de dag van vandaag wel iets speciaals doen om op te vallen en in Mighty Switch Force gebeurt dit aan de hand van blokken die je op vrije wil naar de voor- en achtergrond kan schuiven met behulp van een schouderknop op je remote of gamepad. Om de paar levels kom je nieuwe manieren tegen om dit te gebruiken. Van doodgewoon blokken naar achter duwen om door te kunnen of een brug te maken om over een gat te springen tot het pletten van speciale vijanden die in de weg lopen of een deur dichthouden. Ieder level zul je de functie nodig hebben om bij de boeven te geraken en vaak zal je dit nog eens snel genoeg moeten doen ook.

Naargelang de game vordert, zul je ook speciale blokken tegenkomen waar je al puzzelend te werk moet gaan. Sommige heb je nodig om jezelf of vijanden af te vuren, andere blokken hebben dan weer een schakelaar waarmee je hen kan vastzetten zodat ze niet mee naar achter of voor bewegen en je weg belemmeren. Al blijft het principe iedere keer hetzelfde, de Hooligan Sisters vangen, de variatie aan levels en puzzels houdt de frisheid van de game er volledig in en het spel zal je geen moment vervelen.

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition screenshot

Als je reeds de 3DS-versie hebt gespeeld, dan zul je zien dat alle 16 levels terug aanwezig zijn plus nog vijf extra om het totaal op 21 te brengen. Kun je een level binnen de opgedragen tijd uitspelen, dan speel je nog een Hyperversie van dat level vrij die je meer uitdaging zal geven. Tel je alles op, dan kom je aan 42 levels die meestal een tot drie minuten tijd zullen vergen om uit te spelen. Niet de langste game zou je dus zeggen en maakt dat het de aankoop wel waard? Onderschat de game niet op dat vlak, want door de herspeelbaarheid zit het wel best goed.

Een stage uitspelen is niet zo moeilijk en je hebt tijd genoeg om uit te zoeken hoe je bij de boeven raakt, maar wil je de hyperlevels unlocken zul je zien dat dit niet zo simpel is. Wij waren al blij dat we een level in drie minuten konden uitspelen, maar bij de score zagen we dan weer dat we twee minuten nodig hadden om de Hyper level te unlocken. Opnieuw en beter dus en om zo alle levels vrij te spelen zul je dit bij zowat alle 21 stages wel moeten doen. Je recordtijden verbreken is zeker een reden om te blijven spelen, maar helaas is er geen optie om dit online te delen met anderen. Je zou het via MiiVerse kunnen posten, maar een online rankingsysteem zouden we toch wel gewild hebben vermits de game zoveel om recordtijden draait.

Mighty Switch Force! Hyper Drive Edition screenshot

Op 3DS viel het 3D-effect goed op doordat blokken naar voor en achter bewogen en op de Wii U hebben de makers voor gelikte HD sprites gekozen om hun game te doen uitblinken. Alles van de personages tot achtergronden en ook de muziek hebben een stevige upgrade gekregen en al kun je een 2D-game niet bij de zwaarste games vernoemen voor een console oogt het allemaal prachtig en de muziek blijft de hele game mooi in de oren klinken terwijl je keer op keer achter die dieven zit.

De GamePad fungeert in deze game simpelweg als radar om te zien waar de boeven zich ongeveer bevinden, maar aangezien het ook op het grote scherm met pijltjes wordt aangeduid, zul je dit allicht haast nooit bekijken. Beter is wel dat je de volledige game ook gewoon op je GamePad kan spelen en net als op tv blijft alles nog steeds haarscherp overkomen en ook de nodige kleurtjes en effectjes komen mooi over op het scherm van de GamePad. Misschien wel normaal dat we deze game meestal op het kleine scherm speelden, aangezien we ook de 3DS-versie speelden, maar of je ook deze versie moet aanschaffen als je al het origineel hebt, hangt af van hoe graag je juist recordtijden nastreeft en moeilijkere levels wilt spelen.

Conclusie

Mighty Switch Force: Hyper Edition betreedt met trots de wereld van HD en brengt prachtige HD-sprites naar je tv en GamePad. De eerste 21 levels bieden al genoeg uitdaging als je alles binnen de tijd wilt uitspelen en als je dat lukt, krijg je er nog eens evenveel om je nog wat meer te laten zweten. Perfect als je van puzzelplatformers houdt en het niet erg vindt om een level meermaals uit te proberen.

Positief

  • Gevarieerde levels en puzzels
  • HD-sprites
Score
83/100

Negatief

  • Mist een online rankingsysteem
  • Je moet levels willen herspelen
Grafisch
82%
Geluid
80%
Fun
80%
Gameplay
86%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.