4gamers.be

Little Inferno

Door Phazon, 19-12-2012 12:07

"Want ik brandweer van verlangen" in Little Inferno

 

Bij zien van een haardvuurspel krijgt ondergetekende steeds rillingen. Dat is niet omdat de centrale verwarming in huis kapot is en het koud is, maar omdat de review van My Fireplace nog steeds voor een trauma zorgt. Tomorrow Corporation, gekend van de World of Goo-reeks, brengt ons ditmaal een haardvuurspel op de pc en Wii U. Aangezien World of Goo een enorm toffe titel was, besloten we ons trauma onder ogen te zien en aan de slag te gaan met deze titel.

[Getest op Wii U]

Little Inferno is niet meteen een echt spel waar er enorm veel gameplay aan te pas komt. In feite kan je het zien als een sandboxgame met een reeks van raadsels die heel sfeervol ingekleed zijn. De makers zijn ook met een verhaal op de proppen gekomen dat vrij prettig gestoord is, iets wat je sowieso duidelijk wordt in de eerste cutscene. In de wereld van Little Inferno heerst er namelijk een voortdurende koude en kunnen mensen een speciale kachel aanschaffen. Het is de bedoeling dat deze Little Inferno-kachel de mensen warm houdt in deze koude tijden.

 

Nadat je je kachel hebt aangekregen, word je door je buurmeisje gewaar gemaakt van alle mogelijkheden. Zij zal ook regelmatig brieven schrijven en deze zijn best aangenaam om te lezen. Eenmaal gelezen, kan je deze ook lekker opstoken in je nieuw aangekochte kachel. Met brieven alleen kan je uiteraard de kachel niet laten branden. Als grondstof wordt er echter geen gebruik gemaakt van kolen of hout, maar is het de bedoeling dat je allerhande voorwerpen opstookt.

Deze voorwerpen kunnen via een catalogus aangekocht worden en leveren, eenmaal opgestookt, wat meer centjes op. Zo zal je gaandeweg meer verdienen om vervolgens nog meer prullaria te kopen en op te stoken. Dankzij de Wiimote of het touchscreen van de GamePad is het alvast zeer intuïtief bladeren door de catalogus en kunnen voorwerpen ook snel en gemakkelijk naar de kachel gesleept worden. Dit lijkt misschien wel enorm saai op het eerste zicht, maar er zijn heel wat toffe voorwerpen te bespeuren die zeker plezant zijn om in de fik te steken. Wat dacht je van een minikernbom of een glazen bokaal met insecten in. Bij het eerstgenoemde hoor je een lekkere knal en de insecten zullen op hun beurt in vlammen rondrennen. Een ideale bezigheid voor menig sadist, dus.

 

Er zijn meerdere catalogi met elk hun unieke voorwerpen en de speler heeft de mogelijkheid om heel wat voorwerpen tegelijkertijd te kopen om zo een groot vuur aan te wakkeren. Het is de bedoeling dat je een nieuwe catalogus vrijspeelt door bepaalde combo’s van voorwerpen te maken. Deze combinaties worden op cryptische manier opgesomd en het is aan jou om deze raadsels op te lossen en de juiste voorwerpen in de kachel in brand te steken. Dit is dan ook de kern van Little Inferno. In totaal zijn er 100 van deze combinaties die je moet ontcijferen en uitvoeren. Het is een bezigheid die niet voor iedereen weggelegd is, maar toch een wat andere ervaring biedt.

Wat de audiovisuele presentatie van het spel betreft zien we zeker de hand van de World of Goo-makers terug. Elk voorwerp is mooi uitgewerkt en er is zeker heel wat aandacht voor detail te bespeuren. Het effect wanneer je heel wat voorwerpen in een keer opstookt mag er, dankzij de physics, ook best wezen. De soundtrack is vrij rustgevend en kan ook soms aan de grimmige kant zijn. De geluidseffecten bij het opbranden van ieder voorwerp klinken in elk geval zeer realistisch.

Conclusie

Little Inferno is een plezante sandboxgame die niet voor iedereen weggelegd is, maar voor liefhebbers van raadsels (en haardvuren) zeker de moeite waard kan zijn. De sfeer is lekker grimmig en voorwerpen zijn heel mooi gemaakt, wat het ‘spelen’ ervan heel wat aangenamer maakt. Het is jammer dat de prijs (van vijftien euro) aan de hoge kant was, iets wat we helaas in rekening moeten brengen wat de eindscore betreft. Als je je echter een aantal uurtjes op het gemak wil bezig houden met het ontcijferen van een heleboel raadseltjes, loont het zeker de moeite om Little Inferno een kans te geven.

Positief

  • Sfeer
  • Zevende hemel voor menig pyromaan
  • Besturing is zeer vlot
Score
73/100

Negatief

  • Niet echt een game
  • Prijs
Grafisch
83%
Geluid
78%
Fun
74%
Gameplay
70%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.