4gamers.be

Wii U: ZombiU, Darksiders 2, AC III en Trine 2

Door Phazon, 27-09-2012 00:04

Assassin's Creed III
 

Voor de eerste maal verschijnen de Assassijnen ook op een Nintendo-console en Ubisoft heeft er meteen voor gezorgd dat de derde telg in de reeks op 30 november verkrijgbaar zal zijn. Dit maakt Assassin’s Creed III meteen tot een van de interessantste third party-titels voor hardcore gamers, want er zijn tal van vernieuwingen in deze game te bespeuren. Wat dacht je van heuse zeegevechten met allerlei schepen? Over deze demonstratie wist Goofus jullie in deze preview al te informeren. Het spel ziet er alvast enorm goed uit en maakt vooral gebruik van typische GamePad-toevoegingen. Zo kan je tijdens zeegevechten snel wisselen tussen wapens met een druk op het aanraakscherm. Wanneer je het hoofdpersonage Connor bestuurt, zal je de map op het scherm kunnen zien en opnieuw snel kunnen wisselen tussen wapens met een druk op de knop. Meer dan het zeegevecht konden we voorlopig niet spelen, dus het valt af te wachten of Ubisoft nog iets meer doet met de Wii U-versie van Assassin’s Creed III.


Trine 2: Director’s Cut
 

De derde en laatste eShop-game op dit event was de Director’s Cut van Trine 2. Deze game verscheen eerder al op een heel aantal digitale platformen, maar de Wii U-versie zou best eens heel interessant kunnen worden voor zij die het spel nog niet gekocht hebben. In Trine 2 moet je je personages met behulp van magische krachten puzzels laten oplossen om zo levels te doorploegen. Deze skills kunnen variëren van het creëren van dozen tot het laten zweven van objecten. Het spel zelf wordt zowel op het tv-scherm als de Wii U GamePad weergegeven. Alles kan bestuurd worden door middel van de knoppen of het touchscreen. Het tekenen en slepen van dozen is bijvoorbeeld veel intuïtiever op het scherm van de GamePad.

Verder bevat de Director’s Cut de nieuwe Goblin Menace DLC, die zes extra levels en nieuwe skills voor je personages toevoegt. Dit zou toch garant moeten staan voor enkele uurtjes extra spelplezier. Er zal daarnaast ook een volledig level aanwezig zijn dat enkel op de Wii U-versie te spelen is. De resolutie van Trine 2 op het tv-scherm zal 720p zijn. Daar er een tijdje geleden geruchten waren over een resolutie van 1080p-versie waren, zijn wij eens gaan polsen bij de ontwikkelaar. Deze gaf alvast aan dat een 1080p-resolutie zeker mogelijk was, maar dat er hier geen budget en tijd aan besteed zal worden. Het is niet zeker of Trine 2: Director’s Cut op 30 november zal verschijnen, maar we kunnen het spel sowieso nog voor het einde van dit jaar verwachten.

Dit waren onze impressies van het Wii U Preview Event. We hopen dat jullie een beter zicht hebben op enkele grote titels die naar de Wii U zullen komen, want Nintendo heeft er blijkbaar alles aan gedaan om zo veel mogelijk third party support te krijgen. Hetgeen jullie hier gezien hebben, is slechts een greep uit de meer dan 50 Wii U-spellen die nog voor het einde van maart op de console zullen verschijnen. 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.