4gamers.be

Wii U-trip: TTT2, Ninja Gaiden, Rayman en meer

Door Phazon, 26-09-2012 00:10

Rayman Legends
 

Rayman Legends is het vervolg op Rayman Origins en verschijnt vooralsnog enkel op de Wii U. Aan de engine is flink wat gesleuteld en grafisch ziet de titel er enorm kleurrijk en goed uit. Ook de gameplay bevat heel wat unieke elementen die dankzij de Wii U GamePad mogelijk zijn. Rayman Legends speel je namelijk het beste met twee of meer spelers. Personages zoals Rayman en Globox worden bestuurd met een controller of Wiimote, terwijl de persoon met de GamePad als Murphy speelt. Murphy kan heel wat obstakels opruimen of vijanden tijdelijk verlammen zodat Rayman deze van een flinke vuistslag kan voorzien. Zij die Origins konden pruimen, weten wat hen zoal te wachten staat.

Nieuw in Rayman Legends zijn de ritmische muziekgames. Hierin is het de bedoeling dat Rayman op het juiste moment springt of schopt en dit past perfect bij de maat van de muziek. Murphy kan daarentegen vooral veel Lums vrijmaken voor onze ledemaatloze held. Het feit dat wij het muzieklevel dat beschikbaar was vier keer achter speelden, wil volgens ons al genoeg zeggen. Ze zijn enorm simpel, maar ongelooflijk leuk om te voltooien. Een hele sterke toevoeging voor een game die vanaf de lancering van de console beschikbaar zal zijn.

Nano Assault Neo
 

Naast Toki Tori 2 wordt het eShop-aanbod vanaf de eerste dag versterkt door Nano Assault Neo. Deze shoot ‘em up zal sowieso fans van het genre kunnen bekoren. Het spel speelt enorm vlot dankzij de eenvoudige besturing. Zowel de GamePad als controllers kunnen gebruik worden en eigenlijk heb je vooral twee joysticks nodig om je ruimteschip te bewegen en het geschut af te vuren. Speciale skills kunnen dan weer met een druk op de knop geactiveerd worden. Zij die willen, kunnen het spel ook volledig op de Wii U GamePad spelen met een druk op de knop in het optiescherm. De twee player co-op kan zelfs in ware splitscreen gespeeld worden. Dat wil zeggen dat een iemand het tv-scherm voor zich heeft, terwijl de andere op de GamePad kijkt.

Er zullen zestien levels in het spel zitten en elk vierde level bevat een baas. De moeilijkheidsgraad schaalt zich dynamisch, waardoor Nano Assault Neo zowel voor nieuwkomers als veteranen geschikt is. Tot slot gaf de ontwikkelaar ook aan dat er voor heel wat modi online leaderboards beschikbaar gesteld zullen worden. Fans van dit genre kunnen deze titel dus maar best in de gaten houden.

Dit was alweer het tweede deel van onze Wii U-preview. Binnenkort kunnen jullie het laatste deel terugvinden op onze frontpagina. In die special bespreken we onder meer ZombiU, Assassin's Creed III en Darksiders 2. Bekijk zeker nog enkele foto's die we tijdens onze trip genomen hebben op de volgende pagina.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.