4gamers.be

Wii U-trip: TTT2, Ninja Gaiden, Rayman en meer

Door Phazon, 26-09-2012 00:10

Afgelopen woensdag nodigde Nintendo of Europe ons uit voor een heuse preview van de Wii U in haar hoofdkantoor in Frankfurt. In het eerste deel kon je onze indrukken lezen van Nintendo Land en New Super Mario Bros. Vandaag hebben we heel wat meer impressies voor jullie in petto.

Ninja Gaiden 3
 

Voor heel wat gamers was Ninja Gaiden 3 een grote teleurstelling geworden. Heel wat beloftes, zoals de dismembering, werden niet ingelost en ook qua gameplay zat het blijkaar niet zo snor. De Wii U-versie, genaamd Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, wordt ditmaal door Nintendo uitgegeven en kent heel wat nieuwigheden en veranderingen. Tijdens de demo die wij voorgeschoteld kregen, hadden we de keuze om met Ayane een stukje verhaal te verkennen. Deze rondborstige dame met paars haar is een van de bekende personages uit de Dead or Alive-serie en is nu ook een speelbaar personage in Razor’s Edge. Zij zal haar eigen singleplayer-hoofdstukken in het verhaal krijgen en is ook samen met Ryu in de online co-op speelbaar.

Voor echte gamers is het beste nieuws allicht de toevoeging van dismembering. Ledematen vliegen in de Wii U-versie in het rond en ook een serieus portie bloed spat regelmatig in het rond. De GamePad zal ten alle tijden een aantal handige shortcuts en opties weergeven. Zo kan de Ninpo-kracht met een druk op de knop geactiveerd worden en kan de speler ook een soort van hintfunctie activeren. Of het spel volledig op de Wii U GamePad speelbaar zal zijn, weten we niet, maar ons lijkt het alvast een mogelijkheid te worden. Hoe dan ook belooft Razor’s Edge heel wat pijnpunten van de eerdere release goed te maken en heeft de Wii U er wellicht een mooie hardcore titel bij, want gemakkelijker is de titel er zeker niet op geworden. Het is niet zeker wanneer Ninja Gaiden 3: Razor's Edge zal verschijnen, maar allicht zal het nog voor het einde van dit jaar zijn.

Toki Tori 2
 

Onze noorderburen van de studio Two Tribes hebben ook wat in petto voor de Wii U. Toki Tori 2 zal eerst op de HD-console van Nintendo verschijnen, om nadien ook de pc aan te doen. Het spel met het gele kuikentje Toki Tori past perfect bij het imago van Nintendo en ook wij waren na onze speelsessie aangenaam verrast door deze titel. Het is de bedoeling dat de speler het vrolijk kuikentje bestuurt doorheen verscheidene levels waarbij het allerlei obstakels moet overwinnen. Dit kan je doen door slechts twee verschillende mogelijkheden waarover Toki Tori beschikt. Het kuikentje kan met een druk op de knop stampen of fluiten. Met het fluiten kan je de aandacht trekken van verscheidene wezens, terwijl het stampen ze op stang jaagt of wegjaagt. 

Items zoals in de eerste game zijn afwezig en het is de bedoeling dat je door middel van deze twee vaardigheden alle obstakels in een level weet te overwinnen. Door vijanden in bepaalde gaten te jagen, kan Toki Tori bijvoorbeeld een groot gat veilig oversteken. Dit zijn echter eenvoudige voorbeelden, maar de ontwikkelaar heeft heel wat puzzels ontworpen die toch het nodige denkwerk zullen vereisen. Ondanks het feit dat er nooit tips door middel van tekst worden gegeven, voel je na een tijdje nadenken vanzelf aan hoe je verder kan geraken.

Dit alles zou de gemiddelde speler toch zo een zestal uren bezig moeten houden. Ook leuk is het feit dat je het hele spel enkel op de GamePad kan spelen, waardoor het tv-scherm overbodig wordt. Als kers op de taart zal Toki Tori 2 ook een level editor kennen waarmee gebruikers zelfs hun levels kunnen ontwerpen en online kunnen delen. Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat de gemaakte levels zelfs cross-platform zullen zijn, maar dat zal wellicht nog even wachten zijn. Echter kunnen we ons al op 30 november amuseren met deze veelbelovende digitale titel.

Tekken Tag Tournament 2
 

Een tijdje geleden maakte Namco Bandai bekend dat er een paar exclusieve modi naar de Wii U-versie van Tekken Tag Tournament 2 zouden komen. Alle Tekken-personages kunnen bijvoorbeeld een Link- of Mario-kostuum aantrekken om vervolgens een potje te vechten. Deze modus was helaas nog niet speelbaar, maar wel konden we even proeven van de Mushroom-modus. Hierin kunnen we ons groter of kleiner maken met behulp van een mushroom, maar je moet bijvoorbeeld ook opletten voor de giftige paarse mushrooms die schade aanrichten.

Vooralsnog ziet het er naar uit dat deze modus een leuke toevoeging is, maar niet meteen iets is waar we uren tijd aan zullen besteden. Ongetwijfeld zullen de Nintendo-kostuums een leuke toevoeging worden en indien het basisspel een goede score weet te behalen, kunnen Nintendo-liefhebbers best even de Wii U-versie afwachten. De Wii U-versie vanTekken Tag Tournament 2 zal op 30 november verschijnen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.