4gamers.be

Voormalig indie baas van Nintendo kritisch over Wii U-naam

Door Jay, 07-08-2014 12:17, bron: vg247

Dan Adelman, die tot voor kort de indie baas bij Nintendo was, heeft zich kritisch uitgelaten over de naam van de Wii U-console. Adelman zei eerst dat de Wii U qua verkoop betert verdient, vooral omdat de console geweldige games te bieden heeft die je nergens anders vindt. Dat gezegd zijnde, gaf hij wel toe dat de GamePad voorlopig wat onderbenut blijft, en dat vooral de naam "Wii U" vreselijk is. Volgens Adelman is Wii U als naam zelfs verantwoordelijk voor het halveren van de feitelijke verkoop van de console.

Adelman vertrok onlangs bij Nintendo, nadat het al langer niet echt meer leek te boteren tussen hem en de top van Nintendo. Adelman was 9 jaar de indie baas bij Nintendo en had zo zeker zijn verdiensten, maar hij liet zich regelmatig ook kritisch uit in de media, zowel tijdens interviews als via de sociale media zoals Twitter. Zo vertelde hij openlijk dat hij vindt dat Nintendo zijn regels voor het wel of niet toelaten van games best wat kan versoepelen, en deelde hij de teleurstelling van een fan omtrent het regiolock van de 3DS. Uiteindelijk liet Nintendo hem niet meer actief zijn via de (sociale) media, waarmee vermoedelijk een nieuwe stap werd gezet op de weg die leidde naar zijn vertrek.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.