4gamers.be

Twitch implementeert doortastend copyrightsysteem

Door papfles, 07-08-2014 09:00

Er wordt al langer gesproken over een mogelijke Google-aankoop van Twitch, geruchten die extra kracht bijgezet zullen worden gezien de wijzigingen die Twitch nu over de hele lijn doorvoert. Zo zal men ook een copyright-systeem invoeren om na te gaan dat er geen illegaal gebruik wordt gemaakt van copyright materiaal. Deze controle zal enkel op opgeslagen video's gebeuren en dus niet op livestreams zelf. Audio zou kunnen worden uitgeschakeld. Ook in-game muziek kan getagd worden, dus dat zou wel eens problemen kunnen opleveren, zeker omdat een "mute" sowieso in blokken van 30 minuten zal gebeuren. Heb je dus 2 minuten met "aangetaste" muziek, dan is het half uur daarrond stil.

Daarnaast zal het ook een nieuwe strategie toepassen voor opgeslagen video's. Je kan geen video's meer eeuwig opslaan. Content die je toch op je Twitchkanaal wil laten staan, moet je als Highlight taggen en die kan maximaal 2 uur zijn. Men steekt er ook een grafiek bij om aan te tonen dat het na een aantal dagen eigenlijk sowieso amper bekeken wordt en men ook heel wat andere zaken aanpast om het voor de gebruiker beter te maken. Zo wordt de VOD-kwaliteit voor internationale kijkers verbeterd, kan je nu ook VOD's op je mobiele platform bekijken. Er worden nu ook 3 exemplaren van je broadcasts bijgehouden om eventuele problemen te vermijden. Uiteraard wordt het exporteren naar Youtube nog altijd toegelaten (en verbeterd). Men is ook volop bezig om nieuwe features te ontwikkelen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.