4gamers.be

Gearbox wil geschrapt worden uit Aliens: Colonial Marines rechtszaak

Door Jay, 01-08-2014 14:15, bron: vg247

Eerst even een geschiedenislesje. Na heel wat jaren van ontwikkeling werd in 2013 eindelijk Aliens: Colonial Marines uitgebracht. Meteen werd de game de grond ingeboord, niet in het minst omdat de uiteindelijke game helemaal niet leek op wat er tijdens de voorafgaande marketing, via gaming events, demo's en trailers, werd getoond. Sega gaf uiteindelijk toe dat zijn marketing misleidend was, maar het enige wat moest gedaan worden om dat op te lossen was in principe het toevoegen van een regeltje tekst aan de trailers. Sommigen vonden dat evenwel niet voldoende en dus werd een rechtszaak aangespannen tegen zowel Sega als ontwikkelaar Gearbox.

Gearbox leek zich aanvankelijk niet veel in te zitten met de rechtszaak, maar inmiddels is gebleken dat Gearbox een verzoek heeft ingediend om zich als partij uit het proces te laten verwijderen. Volgens Gearbox zouden zij immers helemaal niets met de marketing van de game te maken hebben en dus niet aangeklaagd kunnen worden voor de misleidende reclame. Ook wordt ontkend dat pre-release demo's met een andere engine werden gemaakt.

Of het verzoek van de advocaten van Gearbox wordt ingewilligd, valt nog af te wachten, maar de documenten die zijn ingediend onthullen intussen nog andere weetjes ook. Zo zou Gearbox zelf geen cent verdiend hebben aan Aliens: Colonial Marines. De studio zou integendeel zelf geld op tafel hebben gelegd om de ontwikkeling te kunnen afronden, waarna men dit geld nooit zou hebben teruggekregen van Sega. Ook wist de game onvoldoende te verkopen waardoor bepaalde mijlpalen, die extra geld zouden opleveren, nooit werden gehaald.

Aliens: Colonial Marines screenshot

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.