4gamers.be

Wii U doet het beter, maar nog steeds verlies voor Nintendo

Door Jay, 30-07-2014 14:47

Nintendo heeft zijn resultaten vrijgegeven voor het eerste kwartaal van dit fiscale jaar. De Wii U begint het beter te doen, maar de omslag naar winst is nog niet gemaakt.

In de periode van begin april tot eind juni verscheepte Nintendo 510.000 Wii U-consoles, wat 200.000 exemplaren meer zijn dan het kwartaal ervoor. Wat games betreft was Mario Kart 8 een absolute uitblinker. Van de game werden 2,82 miljoen exemplaren verkocht, wat lang niet slecht is op een maand tijd. De 3DS ging afgelopen kwartaal 820.000 keer over de toonbank, tegenover 590.000 keer het kwartaal ervoor. Van de Wii U zijn nu in totaal 6,68 miljoen stuks verkocht en voor de 3DS staat de teller op 44,14 miljoen stuks.

Ondanks deze op zich mooie cijfers heeft Nintendo een operationeel verlies van omgerekend ongeveer 68,5 miljoen euro gerealiseerd, hetgeen volgens het bedrijf zelf te wijten is aan het gebrek aan echte toppers voor de Wii U, met uitzondering van Mario Kart 8 dan. Men hoopt het tij dan ook te kunnen keren met een sterke line-up die er zit aan te komen met onder meer nieuwe Pokémon games, de nieuwe Super Smash Bros. voor Wii U en 3DS, Hyrule Warriors en Bayonetta 2.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.