4gamers.be

Call of Duty en Xbox Live helpen inbreker te vatten

Door Jay, 27-07-2014 00:04, bron: theargus

In april hebben Call of Duty: Black Ops 2 en Xbox Live bijgedragen tot de arrestatie van een inbreker, tot op zekere hoogte toch. Drie mannen uit Eastbourne (UK) waren van hun avond aan het genieten toen ze plots geconfronteerd werden met twee inbrekers die hun flat waren binnengedrongen. De drie werden bedreigd met een mes uit hun eigen keuken en een van de drie kreeg een mep met het nepwapen van een van de inbrekers, die ermee dreigden hun slachtoffers neer te steken of neer te schieten. Uiteindelijk gingen de twee inbrekers ervandoor met een laptop, enkele gsm's, een Xbox 360 en een stapel games.

Op het moment van de inbraak waren de drie Call of Duty: Black Ops 2 aan het spelen via Xbox Live, waarvoor een actieve headset nodig is. Via die weg werd de hele inbraak online uitgezonden en een van de andere spelers, een vriend van de drie, belde meteen de politie met de nodige details. Vervolgens schoot de politie in actie en nog geen twee uur na de inbraak kon een van de twee inbrekers al worden ingerekend. Dat die tijdens de inbraak blijkbaar ook een telefoontje van de reclasseringsdienst had opgenomen zal er ook wel toe hebben bijgedragen. De andere inbreker is vooralsnog niet gevat.

 Call of Duty: Black Ops II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.