4gamers.be

Activision CEO (Bobby Kotick) was baan bijna kwijt in 2013

Door papfles, 17-07-2014 08:27

Vivendi wou vorig jaar Activision van de hand doen en wou daar uiteraard een aanzienlijke som voor vangen. Er waren ook wel geïnteresseerde partijen, maar de toenmalige (en huidige) CEO Bobby Kotick verwierp elk voorstel waarbij zijn eigen investeerdersgroep niet betrokken was, wat Vivendi uiteraard danig op de zenuwen werkte.

Er werd dan ook gesproken over een ontslag, zodat Bobby Kotick ook niet meer in de weg kon liggen van mogelijke onderhandelingen. De toenmalige CEO en CFO van Vivendi bespraken de mogelijkheid en hadden ook steun binnen Activision gevonden, maar uiteindelijk is het dus niet zo ver gekomen, want Bobby Kotick wist de deal uiteindelijk wel binnen te halen en Activision los te rukken van Vivendi - al moet hij zich daar nog voor verweren in de rechtbank omdat niet iedereen akkoord is met de handelswijze tijdens die procedure.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.