4gamers.be

Analist geeft verkoopsverdeling Sonic-franchise mee

Door papfles, 16-07-2014 00:05

Uitgevers laten over het algemeen amper iets weten over hoe hun franchises hebben gescoord qua verkoop, al zeker niet over hoe het ging per regio. Een analist, Peter Warman, heeft echter nu een blik geworpen op de franchise en hij stelt dat Sonic eigenlijk de helft van zijn verkochte exemplaren in de Verenigde Staten heeft gehaald, zowat 35 % in Europa en 'slechts' 15 % in Japan.

"Het is best uniek te noemen dat een personage uit Japan populairder is in het buitenland. Hoewel de franchise in het verleden nog populairder was, is het nog steeds nummer 20 in het Westen als het aankomt op vlak van meest gespeelde franchises van de laatste 6 maanden." Met een animatiereeks in het verschiet wordt in elk geval verwacht dat de franchise nog aan populariteit zal winnen. Het feit dat Sonic ook al meer dan 20 jaar meegaat en dus al fans van alle leeftijden heeft aangetrokken, draagt bij tot de populariteit van de franchise.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.