4gamers.be

Amazon naar rechtbank omwille van in-app aankopen

Door papfles, 11-07-2014 08:24

Er zijn al genoeg verhalen geweest over kinderen die voor honderden of duizenden dollars geld hebben uitgegeven in mobiele spelletjes omdat ze zomaar op knopjes begonnen duwen en zo de rekening de hoogte in jaagden. De US Federal Trade Commission wil dan ook dat de betrokken partijen bepaalde stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat er een vorm van beveiliging zit op de in-app aankopen. Apple betaalde zo al 32 miljoen dollar terug omwille van deze zaken.

Ook Amazon kreeg de melding om het proces aan te passen, met name een extra laag aan paswoordbevestiging en het terugbetaalproces moest ook worden herbekeken, vond de FTC. Amazon gaat echter niet akkoord en verkoos om diens procedure desnoods voor de rechtbank te verdedigen. Die kans zal het ook krijgen, want de FTC heeft Amazon nu voor de rechtbank gesleept en dus zal een rechter moeten oordelen of Amazon in de fout gaat met diens huidige procedure.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.