4gamers.be

Philips wint rechtszaak tegen Nintendo

Door papfles, 20-06-2014 16:09

Update: Nintendo heeft inmiddels bevestigd dat het in beroep gaat.


Philips en Nintendo zitten op ettelijke vlakken met elkaar in de rechtbank. Zo lopen er in totaal 4 rechtszaken van Philips tegen Nintendo, over patentinbreuken. Een eerste rechtszaak werd in elk geval al gepleit en draaide uit in het voordeel van Philips. Het ging daarbij om een zaak in Het Verenigd Koninkrijk (de overige zijn in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten).

Daaruit blijkt dat de rechtbank Philips gelijk geeft in diens stelling dat Nintendo patenten geschonden heeft, specifiek over "motion, gesture and pointing control" met betrekking tot een set-top box en consoles door middel van een licentiemodel. Wat het juist betekent en hoe dit nu verder invloed heeft op Nintendo is nog niet geweten, maar de kans is groot dat er beroep zal worden aangetekend en dat we nog ettelijke stappen moeten doorlopen vooraleer er een eindbeslissing is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.