4gamers.be

Gevangenen Guantanamo Bay mogen games spelen tijdens dwangvoederen

Door Jay, 22-06-2014 00:06, bron: complex

Ondanks de belofte van Amerikaanse president Obama om de omstreden militaire gevangenis te sluiten is Guantanamo Bay nog steeds open. Sinds 2005 zijn er regelmatig hongerstakingen van de gevangenen om te protesteren tegen de omstandigheden waarin ze worden vastgehouden. In 2013 slaagden gevangenen er zelfs in om een rechtszaak aan te spannen omdat Guantanamo Bay de Conventie van Genève zou schenden. Zo zou het dwangvoederen van gevangenen erg brutaal en denigrerend verlopen.

Documenten die nu in het kader van de rechtszaak zijn vrijgegeven, tonen aan hoe de leiding van Guantanamo Bay het proces van dwangvoederen zou hebben "verbeterd" in het belang van de gevangenen. Er zou namelijk gebruik gemaakt worden van een aangenamere stoel en de gevangenen mogen als ze dat wille tv kijken of games spelen. Dit zou hun voedingsgewoonte verbeteren en dus ook hun gezondheid, aldus kolonel John V. Bogdan. De advocaat van de gevangenen is alleszins niet onder de indruk van de maatregel en begrijpt ze ook niet goed. "Ik vermoed dat ze het naar buiten hebben gebracht om mensen de indruk te geven dat dwangvoederen een leuke zaak is," vertelt hij.

Dat dat dwangvoederen allerminst een leuke zaak is, blijkt enigszins uit een video die hip hop muzikant Yasiin Bey vorig jaar de wereld instuurde. In de video laat hij zichzelf dwangvoederen op dezelfde manier zoals het er in Guantanamo Bay aan toegaat. Het filmpje staat hieronder en is redelijk expliciet, wat in de VS de controverse omtrent het dwangvoederen nog aanwakkerde. Tijdens een dergelijke procedure nog rustig even zitten gamen lijkt er dan niet echt in te zitten, ook al denkt de leiding van Guantanamo Bay blijkbaar dat het een tegemoetkoming is die voor een betere behandeling van de gevangenen zorgt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.