4gamers.be

Vivendi gaat helft van zijn Activision Blizzard-aandelen verkopen

Door Jay, 22-05-2014 10:51, bron: gamasutra

Vivendi bezat ooit een meerderheid van de aandelen van Activision Blizzard, hetgeen Bobby Kotick niet echt leuk vond. Vivendi zit namelijk nog steeds in moeilijke papieren en ging dan regelmatig aankloppen bij Activision Blizzard om geld los te peuteren, waardoor Activision Blizzard natuurlijk minder voor zichzelf had. Kotick bedacht dan ook een plan om, met de hulp van wat nieuwe investeerders, een hoop andelen terug te kopen, zodat Activision Blizzard minder naar de pijpen van Vivendi zou moeten dansen. Vivendi zelf kan de cash dan weer goed gebruiken.

In het kader van die hele operatie zal Vivendi binnenkort 41,5 miljoen aandelen van Activision Blizzard te koop aanbieden, hetgeen tegen de huidige koers goed is voor 866 miljoen dollar. Door de verkoop verliest Vivendi de helft van zijn nog resterende aandelen in Activision Blizzard. Na de verkoop zou Vivendi nog maar 5,8% van de aandelen in handen hebben.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.