4gamers.be

Ontwikkelaar Two Tribes maakt nieuwe start

Door Jay, 09-01-2014 00:02, bron: twotribes

Two Tribes, dat we vooral kennen van Toki Tori, heeft een "reboot" van het bedrijf aangekondigd. Concreet is Two Tribes B.V., dat de ontwikkelaars in dienst nam, nu verdwenen. Het moederbedrijf, Two Tribes Publishing B.V., dat de games publiceert en beheert, blijft onaangetast. In de plaats van Two Tribes B.V. komt er een nieuwe dochteronderneming die ongeveer dezelfde taak vervult, maar dan veel efficiënter. Martijn Reuvers en Collin van Ginkel, de oprichters van Two Tribes, verdwijnen niet en blijven dus op post.

Voor het grote publiek zou er niet veel veranderen, maar bij Two Tribes zelf zou er achter de schermen heel wat verschuiven. Concreet wil men meer gaan werken met technologie die reeds beschikbaar is, in plaats van zelf per se nieuwe technologie voor een nieuw project te willen ontwikkelen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat er niet telkens een nieuwe engine zal gemaakt worden, maar dat er zal gewerkt worden met bestaande engines. Op die manier kan er met kleinere teams efficiënter gewerkt worden, wat een goede besparing oplevert. Ook kan men daardoor meer focussen op de concrete inhoud van games. Tot slot wil men ook meer games op minder tijd dan voorheen produceren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.