4gamers.be

Mysterieuze game "School Shooting" roept vragen op

Door Jay, 01-12-2013 00:03, bron: kotaku

Op 14 december 2012 schoot Adam Lanza in de Sandy Hook Elementary School 26 mensen dood, waaronder 20 kinderen. Uiteraard werd er vanuit bepaalde hoeken en media weer met een beschuldigende vinger richting games gewezen, terwijl het officiële onderzoek hier minder aandacht een besteedde. Een recent gepubliceerd rapport maakt echter wel een opsomming van alle games die gevonden zijn bij Lanza thuis, en één game roept vragen op.

De lijst bevat heel wat bekende games, maar ook een game genaamd "School Shooting", waarvan onduidelijk is welke game het precies is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een officiële uitgever een game met zo'n naam zou publiceren, dus niet geheel onlogisch wordt dan al snel gedacht aan een mod voor een of andere game. Zo is er een mod voor Half-Life 2 genaamd School Shooter: North American Tour 2012. Die mogelijkheid lijkt nog waarschijnlijker omdat ook Half-Life 2 bij Lanza werd gevonden. In een reactie heeft de openbare aanklager evenwel laten weten dat het niet om die mod gaat en dat de "School Shooting" in kwestie een standalone game is. Tenzij de aanklager zich vergist, is het dus niet echt duidelijk om welke game het gaat.

Het verslag bevat trouwens nog een eigenaardigheid. Qua games wordt enkel een lijst gegeven van titels die bij Lanza thuis werden gevonden, maar over die games wordt verder niets gezegd. Ook wat een motief betreft worden de games niet genoegd en dus lijkt de oplijsting van games eerder bij het schetsen van de persoon te horen, eerder dan het linken van de games aan de moorden. Eén game daarentegen werd wel wat uitgebreider beschreven: Dance Dance Revolution, dat Lanza blijkbaar uren aan een stuk kon spelen in de lokale arcadehal.

(School Shooter: North American Tour 2012)

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.