4gamers.be

Ophef rond Just Dance 2014 door verkeerd begrepen lyrics

Door Jay, 14-10-2013 00:04, bron: gonintendo

Just Dance 2014 ligt nu al even in de winkelrekken en om dat kenbaar te maken lopen er reclamespotjes op tv. Rond een van die spotjes is nu wat ophef ontstaan terwijl dat helemaal niet nodig lijkt te zijn, aangezien verkeerd begrepen lyrics aan de basis ervan liggen.

Het gaat om onderstaand reclamespotje, dus bekijk en beluister het eens om te achterhalen of je misschien iets vreemds hoort, vooral rond seconde 10. Nu komt de uitleg. In het liedje dat je hoort zingt Nicky Minaj "My name is Onika, you can call me Nicki", maar heel wat mensen verstaan iets helemaal anders. Zij menen namelijk het fameuze "N-word" - Nigger - te horen, wat niet altijd even politiek correct wordt opgevat.

Vermoedelijk worden de lyrics door veel mensen verkeerd begrepen omdat ze "Onika" op zich niet kennen en de woorden dus trachten te interpreteren volgens wat ze wel kennen, en dan kom je al snel uit bij iets als "Nigger". Het heeft het er hoe dan ook al voor gezorgd dat via sociale media verontwaardigd gereageerd wordt op het reclamespotje, en er worden ook klachten geformuleerd richting zowel Nintendo als Ubisoft. Geen van beide partijen heeft voorlopig gereageerd op de kwestie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.