4gamers.be

Update - Duitse gamers willen games verbranden voor parlement

Door Jay, 31-12-2012 02:21, bron: kotaku

Update

Het ziet er inmiddels meer en meer naar uit dat het om een hoax gaat. Het was natuurlijk al te belachelijk voor woorden, maar tegenwoordig moet je van niet veel meer opkijken. 

Origineel

In Duitsland is er een kleine beweging van gamers die oproept om op 27 januari 2013 gewelddadige videogames te verbranden voor de Reichstag (Rijksdaggebouw, het Duitse parlement). De "killerspielverbrennung" zou bedoeld zijn om zich te distantiëren van de gewelddadige stroming binnen de gaming community.

Men wil er dus op wijzen dat niet alle gamers te vinden zijn voor gewelddadige games en vermoedelijk is men de mening toegedaan dat gamers die wel gewelddadige games spelen de "niet-gewelddadige gamers" een slechte naam geven. Bij de oproep wordt voorts verwezen naar de school shooting van 14 december in de VS.

Los van de vraag of de oproep nu ernstig moet genomen worden of niet, lijkt het initiatief niet meteen op veel steun te kunnen rekenen. Enkele Oostenrijkse gamers hebben inmiddels al grappend opgeroepen om twee dagen later, op 29 januari, de Duitse protesteerders te verbranden in Wenen. Verder lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Duitse ordediensten een dergelijk initiatief zullen toelaten en dus lijkt de killerspielverbrennung geen lang leven beschoren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.